أكد أشرف قاسم، نجم الكرة المصرية السابق، أن جراديشار مهاجم الأهلي، يمتلك قدرات مختلفة تمامًا عن زميله محمد شريف، موضحًا أن جراديشار يُجيد اللعب في مركز “تحت المهاجم” وليس كمهاجم صريح، وهو ما يمنح الجهاز الفني خيارات متنوعة من الناحية التكتيكية، ويستعرض تحيا مصر التفاصيل.
أشرف قاسم: جراديشار لاعب جوكر داجل المعلب
وقال قاسم، خلال استضافته في برنامج “يا مساء الأنوار” الذي يقدمه الإعلامي مدحت شلبي على قناة MBC مصر 1:
“جراديشار لاعب جوكر، يقدر يلعب في أكثر من مركز، وده شيء مهم لأي مدرب. وجوده ممكن يغير شكل الأهلي هجوميًا، خاصة مع وفرة اللاعبين في مراكز الأجنحة”.
وأضاف:
“من وجهة نظري، الأهلي قد يعتمد على 3 لاعبين في الخط الخلفي خلال بعض مباريات الدوري، علشان يفتح مساحات أكتر قدام ويستغل عدد أكبر من المهاجمين اللي عنده، خصوصًا إن الفريق حاليًا يمتلك عناصر هجومية قوية”.
أشرف قاسم ينتقد تقييمات السوق المصري ويوجه رسالة نارية لأحمد فتوح
انتقد أشرف قاسم، نجم الكرة المصرية السابق، ما وصفه بـ”التقييمات غير المنطقية” للاعبين في سوق الانتقالات المصري، مشيرًا إلى أن الأندية أصبحت تدفع أرقامًا مبالغ فيها دون مراعاة لمعايير فنية أو خبرات حقيقية.
وتابع قاسم: “أحمد فتوح وأحمد عبد القادر عندهم إمكانيات كبيرة، والصفقتين ممكن ينجحوا لو انتقل الثنائي للأهلي والزمالك، ولكن المشكلة إننا بقينا نشتري لاعب عنده 20 سنة بـ20 مليون، ونروح ندفع 100 مليون في لاعب عمره 30 أو 35 سنة، وده غير منطقي تمامًا”.
وأضاف: “المفروض اللاعب اللي بيتدفع فيه رقم كبير يكون مجرب، لعب تحت ضغط، وشارك في مباريات دولية ودية أو رسمية مع منتخب بلده، لكن دلوقتي لاعبين كتير مستواهم متوسط، والناس بتطلب منهم يبقوا سوبر بمجرد انضمامهم، وده ظلم ليهم وللنادي كمان”.
وعلق على أزمة أحمد فتوح الأخيرة، قائلاً: “ليه بتكدب وتقول (عمك) وكده؟ قبل كده حصلتلك أزمة كبيرة، والناس كلها وقفت في ضهرك. ماينفعش تضيع كل النعم اللي في إيدك بالطريقة دي”.
واختتم قاسم تصريحاته بتسليط الضوء على أزمة مركز الظهير الأيمن في الزمالك، قائلًا: “الزمالك محتاج باك رايت بشكل واضح في الانتقالات الحالية، والغريب إن الإدارة بتفكر ترجع أحمد عيد اللي مشي قبل كده، وده معناه إن مكنش فيه رؤية واضحة من البداية، وبيأكد وجود خلل في التخطيط”.
نقلاً عن : تحيا مصر
- “التعليم” تنفي تسريب نتيجة الثانوية العامة 2025 - 22 يوليو، 2025
- 6.8 مليار قدم مكعبة يوميًا| رفع ضخ الغاز 19% وتغطي 100% من احتياجات المصانع - 22 يوليو، 2025
- الحق نفسك سعر الذهب اليوم 22 يوليو 2025 بعد اخر ارتفاع - 22 يوليو، 2025
لا تعليق